Sustainability

Úplne nový obsah na inšpiráciu a vzdelávanie návštevníkov na FESPA Global Print Expo 2022

by FESPA | 28.03.2022

Návštevníci veľtrhu FESPA Global Print 2022 (31. mája – 3. júna 2022, Messe Berlin, Nemecko) sú pripravení na inšpiráciu a podporu vzdelávania vďaka spusteniu dvoch nových funkcií zameraných na obsah: Sustainability Spotlight a Associations Pavilion.

Zameranie na trvalú udržateľnosť

S cieľom umožniť špeciálnym tlačiarňam robiť udržateľnejšie a ekologickejšie rozhodnutia pre ich podnikanie, FESPA predstaví svoju funkciu Sustainability Spotlight. Stánok C50, ktorý sa nachádza v hale 25, sa návštevníci môžu zapojiť do prezentácií niekoľkých odborníkov z odvetvia, ktorí poskytujú užitočné, informatívne a praktické rady týkajúce sa osvedčených postupov v oblasti životného prostredia. Výrobcovia grafiky a tlačiari textilu si tiež môžu prezrieť širokú škálu vystavených vzoriek materiálov a naučiť sa vyrábať inovatívne, ale udržateľné hotové produkty, ktoré si ich zákazníci budú vážiť. Hlavným sponzorom tejto funkcie je spoločnosť HP a stojan bude recyklovateľný a opätovne použiteľný, vyrobený s použitím produktov od Reboard Technology.

Počas podujatia budú odborníci z odvetvia hostiť sériu vysoko informatívnych prednášok na témy vrátane: udržateľných materiálov na použitie v grafike a textilných aplikáciách; Ako znížiť spotrebu energie; Zariadenia na uhlíkovú stopu a benchmarking; Ako urobiť dodávateľské reťazce transparentnejšími; a Ako sa môžu profesionáli v oblasti tlače vyhnúť greenwashingu.

Michael Ryan, vedúci FESPA Global Print Expo, komentuje spustenie nového programu FESPA Sustainability Spotlight: „Vybudovanie úspešného a ziskového podnikania je cieľom číslo jeden každého podnikateľa, ale aj komunita tlače má povinnosť udržateľnosti, a to sa stáva prioritou pre nákupcov tlače. Stať sa udržateľným znamená pochopiť celú prevádzku a príležitosti a riziká, ktoré je potrebné riešiť teraz aj v budúcnosti. Naším cieľom pri spustení programu Sustainability Spotlight je informovať komunitu tlače o rôznych možnostiach, ktoré sa im ponúkajú, keď napredujú na ceste k udržateľným prevádzkam. Chceme ukázať tlačiarenským podnikom, ako uspokojiť meniace sa požiadavky zákazníkov, zvýšiť produktivitu a ziskovosť a zároveň urobiť zmysluplné vylepšenia ich dodávateľského reťazca a snahy o dekarbonizáciu.“

Oslava talentu – FESPA's Associations Pavilion

Tohtoročné podujatie tiež predstavuje otvorenie pavilónu asociácií, ktorý oslavuje talent medzinárodnej členskej komunity FESPA. Pavilón dáva členom celosvetovej siete asociácií FESPA príležitosť predviesť svoj talent prostredníctvom ukážok ich obrazovo a digitálne vytlačených prác. Návštevníci južného vchodu výstaviska Messe Berlin sa môžu inšpirovať a dozvedieť sa, ako rôzne aplikácie tlačili a dokončovali členovia zo 16 krajín vrátane Japonska, Thajska, Mexika a Južnej Afriky.

Tlačiarne ponoria FESPA do prírody

Po populárnom dopyte sa Printeriors vrátia do Berlína, aby spojili majiteľov značiek, dizajnérov a architektov s PSP a výrobcami pri skúmaní najnovších trendov v oblasti dekorácie a dizajnu. Výstavná skriňa, ktorá sa nachádza aj v južnom vchode veľtrhu Messe, oživí ilustrácie v celom rade textílií, tapiet, nábytku, podláh, výtvarného umenia, osvetlenia a doplnkov.

FESPA opäť spolupracovala s ilustrátorom Jasperom Goodallom, ktorého prácu pripravuje a rozvíja prostredníctvom dizajnu, výroby až po hotové výrobky ambasádorkou FESPA Textile Debbie McKeegan.

Zdôrazňujúc rozmanité príležitosti pre tlačiarov vo svete interiérových a exteriérových dekorácií, návštevníci budú ponorení do interaktívneho sveta flóry a sviežosti prírodného sveta, keď sa budú pohybovať cez kolekciu siedmich tém: Tropická zeleň; Prírodný baldachýn; Opulentný Lux; vodná hmla; Povrch Micro; organická flóra; a Cacti Geos.

Nechajte sa vtiahnuť do akcie s návratom 'Wrap Masters'

Populárny, vysokooktánový World Wrap Masters Europe and Final je tiež tento rok späť v spolupráci s 3M ako vinylovým partnerom a HP ako tlačovým partnerom. Rovnako ako v predchádzajúcich rokoch budú mať účastníci za úlohu zabaliť autá, ako aj predmety prekvapenia v sérii meraných bitiek, kde ich potom bude hodnotiť porota zložená z víťazov a odborníkov z minulých Wrap Masters.
V regionálnej súťaži sa v prvých dvoch súťažných dňoch predstaví až 36 európskych zavinovačiek. V doteraz najväčšom finále podujatia sa potom 12 úspešných semifinalistov stretne proti sebe a bude bojovať o titul World Wrap Master 2022.

Michael Ryan na záver dodáva: „Vďaka novým streamom obsahu a nadšenej účasti našich partnerov a členov asociácie bude FESPA Global Print Expo 2022 udalosťou, na ktorú sa musí komunita tlače zúčastniť. Profesionáli v oblasti tlače môžu veľa získať investovaním času mimo svojich každodenných operácií, aby zvýšili svoje znalosti, nadviazali kontakt s kolegami a nechali sa inšpirovať kreativitou iných ľudí. Vďaka úplne novým streamom obsahu budú návštevníci opúšťať FESPA prekypujúcu inovatívnymi nápadmi, čerstvými postrehmi a cennými kontaktmi, pripravenými na pozitívne zmeny a vylepšenie svojej ponuky.“

Viac informácií o funkciách podujatia FESPA nájdete tu . Ak sa chcete dozvedieť viac o FESPA Global Print Expo 2022 a zaregistrovať sa na účasť, navštívte tu . Návštevníci získajú zľavu 30 € z ceny vstupného pri použití kódu FESM213.

by FESPA Späť na Novinky

WrapFest sa vracia do Silverstone uprostred rozmachu prispôsobenia vozidiel

WrapFest sa vracia do Silverstone uprostred rozmachu prispôsobenia vozidiel

WrapFest, venovaná show pre komunitu vozidiel a povrchových dekorácií, sa tento rok vráti na prestížny závod Silverstone Race Circuit, ktorý sa bude konať od 3. do 4. októbra 2024.

22-04-2024