Druk cyfrowy

Tydzień do targów FESPA Global Print Expo 2022: branża przygotowuje się do ponownego uruchomienia dr

by FESPA | 05.05.2022

Za tydzień w Messe Berlin w Niemczech zostaną otwarte targi FESPA Global Print Expo i European Sign Expo 2022, gotowe do ponownego uruchomienia firm specjalizujących się w druku specjalistycznym i oznakowaniu.

Obecnie kontrakty na udział w wystawach ma 340 międzynarodowych dostawców, wśród nich jest wielu kluczowych graczy z branży, którzy nie mogli uczestniczyć w targach w 2021 r., w tym Epson, Fujifilm, MHM i M&R.

Michael Ryan, dyrektor FESPA Global Print Expo , komentuje: „Ekscytacja rośnie w miarę zbliżania się wydarzenia, a niedawna wiadomość o zniesieniu ograniczeń związanych z pandemią COVID w niemieckich obiektach spowodowała kolejny silny wzrost zainteresowania wystawców. Mając 340 potwierdzonych wystawców, otworzymy targi z prawie dwukrotnie większą liczbą firm, które były obecne w Amsterdamie w zeszłym roku, dzięki czemu odwiedzający mogą być pewni, że znajdą produkty i rozwiązania biznesowe, których potrzebują, aby napędzać swoją regenerację i rozwój.

Wielu wystawców sygnalizuje wprowadzenie nowych technologii i materiałów eksploatacyjnych, w tym: hybrydowa drukarka atramentowa Jeti Tauro H3300 HS LED i drukarka sublimacyjna Avinci CX3200 firmy Agfa ; Niezawierająca PCV folia do zadruku cyfrowego firmy Avery Dennison ; GTXPro, nowy produkt w gamie przemysłowych drukarek Brother GTX do druku bezpośredniego na odzieży; nowa, podstawowa przemysłowa drukarka do tekstyliów Reggiani Terra Silver firmy EFI ; oraz seria wielkoformatowych drukarek atramentowych 330 firmy Mimaki .

Durst, Canon, EFKA, Fujifilm, HP i wiele innych zamieścili także ogłoszenia o nowych produktach i aktualizacjach technologii, które pojawią się na wystawie.

Pełna lista wystawców dostępna jest tutaj .

Odwiedzający będą mogli cieszyć się kompleksowym programem wydarzeń na żywo, obejmującym zupełnie nową przestrzeń konferencyjną Sustainability Spotlight i prezentację aplikacji Associations Pavilion , a także funkcję dekoracji wnętrz Printeriors i wydarzenie oklejania pojazdów Wrap Masters .

Od 1 kwietnia 2022 r. zniesiono środki ograniczające COVID nałożone na niemiecką branżę eventową, dzięki czemu wydarzenia FESPA na żywo w Berlinie mogą odbywać się bez ograniczeń dotyczących liczby i gęstości odwiedzających, dystansu społecznego czy wymogu noszenia masek na twarz.

Wydarzenia zostaną otwarte zgodnie z przepisami 3G, co oznacza, że wstęp będzie dozwolony dla wszystkich uczestników, którzy udowodnią, że zostali zaszczepieni, niedawno wyzdrowiali z Covid-19 lub bezpośrednio przed przybyciem na wydarzenie uzyskali negatywny wynik testu na obecność wirusa. Odwiedzający mogą również polegać na ulepszonych systemach czyszczenia i widocznych urządzeniach do dezynfekcji rąk w całych halach Messe Berlin. Aby ograniczyć liczbę fizycznych punktów kontaktu, odwiedzający będą zachęcani do trzymania identyfikatorów wejściowych na telefonach.

„Bez ograniczeń związanych z pandemią COVID-19 i dzięki pierwszorzędnej ofercie wystawców możemy wrócić do zapewniania pełnych wrażeń, jakich profesjonaliści w zakresie drukowania i podpisywania oczekują od wydarzeń FESPA” – podsumowuje Michael Ryan. „Nastroje w naszej społeczności związane z wydarzeniami na żywo są pozytywne, co znajduje odzwierciedlenie w rejestracji wstępnej. Atmosfera jest dobra, apetyt na innowacje i łączność duży, a my nie możemy się doczekać, aby pobudzić ożywienie w branży poligraficznej”.

Dalsze informacje i częste aktualizacje dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na wystawie można znaleźć tutaj .

Aby uzyskać najnowsze informacje dotyczące podróży, odwiedź tutaj .

Aby dowiedzieć się więcej o FESPA Global Print Expo 2022 i zarejestrować się, aby wziąć udział, odwiedź tutaj . Wstęp jest bezpłatny dla członków krajowego stowarzyszenia FESPA lub FESPA Direct . Koszt wpisowego wynosi 50,00 € dla osób niebędących członkami, które dokonają wstępnej rejestracji przy użyciu kodu FESM232 przed 25 maja. Aby dowiedzieć się więcej o European Sign Expo 2022, odwiedź tutaj .

by FESPA Powrót do aktualności

Chcesz dołączyć do naszej społeczności?

Zapytaj już dziś o dołączenie do lokalnego stowarzyszenia FESPA lub FESPA Direct

Zapytaj dzisiaj

Ostatnie wiadomości

Jakie korzyści mogą zyskać drukarze dzięki wykorzystaniu Web2Print do spersonalizowanej dekoracji wn

Projektanci i konsumenci końcowi mogą tworzyć tapety, tekstylia domowe, a nawet dywany w trybie online. Web2Print zrewolucjonizował rynek spersonalizowanej dekoracji wnętrz. Sonja Angerer opowiada o możliwościach oferowanych na tym rynku i o tym, jak drukarnie mogą z nich skorzystać.

07-05-2024
Druk cyfrowy

Globalne targi druku FESPA i najważniejsze pokazy w 2024 r

FESPA Global Print Expo, organizowane wspólnie z European Sign Expo, Personalizacja Experience i Sportswear Pro 2024, odbyło się w RAI Amsterdam w dniach 19–22 marca 2024 r.

06-05-2024
Signage

Dlaczego warto wystawiać się na European Sign Expo 2025!

European Sign Expo wyróżnia się jako wiodące w Europie targi specjalizujące się w branży oznakowań specjalistycznych, rozwiązań cyfrowych i komunikacji wizualnej.

03-05-2024

Dlaczego warto wystawiać się na targach FESPA 2025!

FESPA Global Print Expo wyróżnia się jako wiodące w Europie targi skupiające branżę druku specjalistycznego, sitodruku, obrazowania cyfrowego, druku i dekoracji tekstyliów, dekoracji wnętrz, opakowań i druku przemysłowego.

02-05-2024